top of page

Seši ieguvumi no regulāras vingrošanas!

Updated: Nov 22, 2023

Daudziem vingrošana asociējas ar svara samazināšanas instrumentu, tomēr regulāras fiziskās aktivitātes sniedz krietni vairāk!


Lūk apkopoti seši ieguvumi, ko sniegs Tev vingrošanas nodarbības:


1. Uzlabojas atmiņa!

Vai esat kādreiz izjutuši patīkamo sajūtu pēc treniņa, kad šķiet, ka domas ir skaidrākas? Tas ir likumsakarīgi, jo treniņa laikā smadzenes saņem vairāk enerģijas un skābekļa! Vairāki pētījumi ir pierādījuši, ka regulāra fiziska slodze var uzlabot Jūsu atmiņu un palīdzēt uztvert ikdienas informāciju daudz labāk. Bet, lai tā notiktu, jāvingro regulāri!



2. Uzlabojas stāja!

Labai stājai ir liela nozīme mūsu veselības saglabāšanā. Nepareiza stāja gadu gaitā var novest pie dažādām veselības problēmām. Stājas uzturēšanai, nepieciešams veikt regulārus vingrojumus visām muskuļu grupām, kuras atbild par mugurkaula “balstīšanu”. Protams, vēlams uzmanību pievērst arī sprandas daļai. Ķermenis ir radīts kustībai! Ja tās ir nepietiekami, locītavas “iesūkstē”, muskuļi atrofējas kā rezultātā rodas

veselības problēmas.



3. Samazinās stresa līmenis!

Nenoliedzami – fiziskās aktivitātes veicina arī mūsu nervu sistēmas noturību un palīdz garīgajai veselībai. Stress, diemžēl, ir kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu, tāpēc viens no labākajiem veidiem kā no tā atbrīvoties ir regulāras fiziskas aktivitātes.



4. Saldāks miegs!

Ja, Jums vakaros mēdz būt grūtības ar iemigšanu, vingrošana var būt viens no veidiem kā risināt šo problēmu. Pētījumi pierāda, ka regulāras fiziskas aktivitātes palīdz labāk iemigt. Vislabāk vēlams vingrot rīta pusē vai pēcpusdienā, bet ne pirms došanās pie miera, tad efekts var būt pavisam pretējs.



5. Vairāk enerģijas!

Vai esat sajutuši enerģijas pieplūdumu pēc mērena treniņa? Sajūta, kas rodas pēc muskuļu slodzes, lieliski pierāda, ka treniņš rīta pusē spēj "uzlādēt" visai dienai. Noteikti vēlams veikt rīta rosmes un pienācīgi sagatavoties dienai.



6. Labāka veselība!

Regulāras vingrošanas nodarbības pozitīvi ietekmē imunitātes sistēmu. Pētījumi apliecina, ka tie, kas regulāri vingro, retāk slimo ar ikdienišķām saslimšanām, piemēram, iesnām un vīrusu infekcijām.


bottom of page