top of page

Treniņi grupās veicina sportisko izaugsmi!

Cilvēks ir sociāla būtne, kurai ir ļoti svarīgs kontakts ar citiem cilvēkiem visos dzīves aspektos. Protams, arī nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm ir gluži līdzīgi – kopīgi mērķi motivē un “dzen” uz priekšu. “Biroja Fitness” ir apkopojis galvenos grupu nodarbības pozitīvos stimulus:


Grupu nodarbību dalībnieki vedina apmeklēt nodarbības regulāri!

Trenējoties vienatnē ir samērā viegli izlaist kādu treniņu, jo esat vienīgais, kurš par to zinās. Vingrojot grupu nodarbībā, vairāki cilvēki pamana, ka neesat ieradies. Līdz ar to var sekot jautājumi – kur bijāt? Lai nenonāktu neveiklās un mulsinošās situācijās Jūs centīsieties vairāk apmeklēt nodarbības. 

Tie, kas trenējas grupā, visticamāk, pabeigs savu svara zaudēšanas programmu nekā tie, kuri to dara vienatnē. Viens šāds pētījums parādīja, ka 95% no tiem, kas sāka vingrot kopā ar draugiem, pabeidza programmu, bet tikai 76% no tiem, kuri uzsāka vieni, sasniedza tos pašus rezultātus.

Vēl vairāk – grupu nodarbībās bija par 42% lielāka iespēja noturēt svaru nekā tiem, kas sāka nodarboties vienatnē. Pētījums.


Vingrošana grupā sniedz  saskarsmes iespējas  ar citiem cilvēkiem, kuri piedzīvo to pašu, ko jūs. Tā ir kā atbalsta sistēma, kas motivē pabeigt iesākto.

Vingrošanas dalībnieki jūs mudina strādāt vairāk!

Grupu nodarbības ir lielisks veids, kā palikt aktīvam, taču tās arī lieliski pamudina strādāt vairāk un būt labākiem. Ir termins, kas pazīstams kā Kohlera efekts, kas nosaka, ka neviens nevēlas būt vājākais posms grupā. Atrodoties grupu nodarbībā, jūs piespiežat sevi strādāt vairāk, lai nenonāktu vājākajā posmā. Treniņš grupā mudina jūs virzīt sevi tālāk nekā jūs to darītu vienatnē.

Vēl viens grupu nodarbību dzinulis ir fakts, ka tās mudina būt konkurētspējīgākam. Ikvienam ir konkurētspējīgā puse. Redzot, kā apkārtējie strādā, tas jūs mudina būt labākam un strādāt vairāk. Tas ir pozitīvs stimuls.

Saskaņā ar Kanzasas štata universitātes pētnieku secināto, ir pierādīts, ka treniņš kopā ar citiem palīdz palielināt treniņu laiku un intensitāti par gandrīz 200%. Apkārtējie turpina jūs motivēt.

Grupu nodarbības nodrošina sociālās iespējas!

Iespējams, viens no redzamākajiem grupu nodarbību ieguvumiem ir sociālās priekšrocības. Šīs nodarbības ne vien liek jums doties ārpus mājām un veicināt aktīvāku dzīvesveidu, bet arī sniedz daudz iespēju attīstīt savas sociālās prasmes. Grupu nodarbības bieži vien ir daudz jautrākas nekā treniņi vienatnē, jo ​​jūs varat sazināties ar citiem.

Grupu nodarbības piedāvā jums iespēju satikt jaunus cilvēkus, ar kuriem jums var būt daudz kopīga. Galu galā jūs jau apmeklējat to pašu nodarbību! Jūs varat izveidot atbalsta sistēmu savas treniņu grupas ietvaros - varat tikties ar citiem dalībniekiem pirms un pēc sesijas, veidojot ilgstošas ​​attiecības.

Darbošanās grupā rada draudzības sajūtu, jo visus dalībniekus vieno virzība uz kopīgu mērķi. Tādejādi katru nedēļu dodoties uz vienu un to pašu nodarbību, jūs veidojat kopības sajūtu.

Kopīgas nodarbības uzlabo garīgo veselību!

Arvien vairāk top pierādīts, ka vingrošana var sniegt pozitīvu efektu arī jūsu garīgajai veselībai. Vingrojot organismā tiek atbrīvotas labas pašsajūtas ķīmiskās vielas, ko sauc par endorfīniem. Pateicoties tiem, jūs jūtaties daudz laimīgāks un nereti rodas patiesa eiforijas sajūta.

Grupu nodarbības mudina ķermeni atbrīvot endorfīnus vairākos veidos, nevis tikai vingrojot. Smaids ir lielisks veids, kā palielināt endorfīnu līmeni. Kad jūs socializējaties, palielinās iespēja smaidīt, kad diez vai ir bieži iespējams trenējoties vienatnē.


Visi šie grupu nodarbību pozitīvie stimuli projicējas arī uzņēmuma kolektīva ietvaros. “Biroja Fitness” vadītajās nodarbībās kolēģi satuvinās, daži dažkārt tikai iepazīstas ar kolēģiem ar kuriem diendienā netiekas darba jautājumos. Kopīgas fiziskās aktivitātes palīdz veidot stipru un saliedētu komandu!


Mēs esam šeit, lai ar dažādiem veselības pasākumiem un regulāriem darba kolektīva treniņiem veicinātu Jūsu uzņēmuma darbinieku veselību, produktivitāti un laimi! 


Sazinies ar mums un mēs piemeklēsim piemērotāko un ērtāko piedāvājumu tieši Tavam kolektīvam info@birojafitness.lv!


darba kolektīvs vingro darba pauzē
"Biroja Fitness" regulāras vingrošanas nodarbības darba vietā!

Atsauces:


bottom of page